Graafschap College

Wie zijn wij?

Wij zijn STRAX. STRAX is het platform voor onderwijsinnovatie binnen het Graafschap College. Sector-overstijgend en altijd op zoek naar de nieuwste trends op het gebied van onderwijsontwikkeling met én zonder ICT. STRAX kijkt naar de manier waarop onderwijs georganiseerd wordt in een steeds veranderende samenleving. Maatschappelijke ontwikkelingen, zichzelf ontwikkelende studenten en nieuwe technologieën, theorieën en inzichten vragen van het onderwijs dat zij zich telkens weer aanpassen om onze studenten optimaal voor te bereiden voor een leven na school. Bij STRAX krijgen deze ontwikkelingen een plek. Door samen met docenten en onderwijskundigen te bekijken wat er gebeurt aan onderwijsinnovatie of waar energie ligt om iets aan te pakken zorgen wij ervoor dat iedere onderwijskundige ontwikkeling de steun en aandacht krijgt die het nodig heeft om uit te groeien tot een parel.

 Een manier waarop wij deze onderwijsinnovaties een plek geven is binnen designteams. Eén van deze designteams houdt zich bezig met bewegenderwijs leren. Zij stellen zich hieronder even kort voor.

Wat zijn wij?

Wij zijn Joop ter Horst en Leo Siers. Werkzaam binnen het Graafschap College bij de Sector Zorg, Welzijn en Sport en verbonden aan het innovatiecentrum STRAX. Als docenten binnen de opleidingen in de Zorg en Sport zijn wij continue bezig met gezondheid. Van onze cliënten maar ook die van onze studenten. Uit onderzoek blijkt dat beweging ondersteuning kan bieden in het leerproces van studenten. Maar hoe krijgen wij die studenten aan het bewegen? Dat is de vraag… Maar daar zit misschien ook de oplossing. Steeds vaker wordt het mogelijk om digitale speurtochten uit te zetten. Kunnen deze digitale speurtochten onze leerlingen uitdagen om én te bewegen én te leren. Dat willen wij gaan onderzoeken en toepassen binnen ons onderwijs.

Wat doen wij?

Momenteel zijn we volop bezig met onze vraag helder krijgen, onderzoek doen naar wat er kan, wat er mogelijk is en hoe we dit goed neer kunnen zetten. Heb je hier leuke ideeën over neem dan zeker contact met ons op!

Contact

Wil je meer weten. Innovatiecentrum STRAX is gevestigd aan de Hutteweg 32 in Ulft. Of mail via f.rem@graafschapcollege.nl